KAKAOHUMMUS
Ma ei ole eriline kokkaja.🙆 Seda teab kohe kindlasti väga hästi minu armas Kauri, kes mõned aastad tagasi hakkas endale ise süüa tegema, sest nooo – talle väga ei maitsenud minu tehtud söök🙄… (Ja õnneks nüüdseks on ta taasleidnud oma kokkamise kire.) Aga sellest hoolimata meeldib mulle väga süüa ja mis peamine hästi süüa, (niiet mu keha ütleb aitäh ja pakatab energiast🙏) Sellest tulenevalt pean iseseisva naisterahvana ikka mõned korrad nädalas iseendale ise süüa tegema. Ning kuna ma ei soovi sellele tegevusel liialt palju aega oma päevast panna, siis kõik mida ma söögiks teen peab olema lihtne ja kiiresti valmiv. Seega mingit 3 tundi madalal kuumusel hautatud liha minu käe all ei valmi ( või tegelikult üleüldse liha valmsitamine mu toiduvalmistamise kunsti sisse ei kuulu😉). Kuid kogu sellest tervislikust toidust hoolimata armastan ma siiski ülekõige magusat… niiet selleks, et mitte igapäev Kauri tehtud martsipani ja kaneelirulle sisse vohmida, katsetasin midagi täitsa uut –
🍫KAKAOHUMMUS🍫 – mis vastab minu kerge, kiire ja lihtne reeglile.
Kakaohummuse jaoks vajad:
1 purk kikerherneid (240g)
100g kuivatatud datleid
20g (toor)kakaod
2 spl kookospiima (täisrasvane)
ca 60-80ml vett või taimsetpiima
Kurna kikerherned ja loputa voolava vee all puhtaks. Kalla kuivatatud datlid kaussi ja kalla peale keev vesi ja jätta nad mõneks minutiks likku.
Seejärel kurna datlitelt vesi ning pane kõik koostisosad blendrisse ja blenderda ühtlaseks massiks (kui vaja lisa vahepeal vett juurde) ja valmis ta ongi. 🙌😍
Kui sa soovid sed retsepti edasiarendada, siis sobivad sinna sisse väga hästi ka erinevad pähklivõid ja kaneel. Mina määrin kakaohummust riisigalettidele ning lisan peale veel maasikaid või banaani, mis teevad selle eriti heaks ja maitsvaks vahepalaks enne trenni.
Antud kogusest saad täpselt sellise koguse kakaohummust nagu pildil näed ja kogu kaloraaž on 542 kcal, millest 70% (103,8g) on süsivesikud, 15% (9,8g) on rasv ja 15% valk (21,5g).
Anna mulle teada, kuidas sulle maitses.😋