fbpx
Blogi,  Retseptid

Taimne läätse-oa lasanje

Tahaks öelda, et täna lõunase lasanje valmistamine olu hüper super kiire, aga tegelikult ei olnud. Aga õnneks armastab Kauri süüa teha ning tema jaoks ei ole mingi vaev ca tunnike päevast toidukunstiga veeta. Seega selle roa valmistamiseks võta endale julgelt vähemalt tunnike.😉

Läätse-oa lasanje tegemiseks läheb sul vaja:

  • 9tk täistera lasanje plaate
  • 225 g punaseid läätsesid
  • 240g (1 purk) punaseid ube
  • 500ml tomatipasta
  • 1 sibul
  • 3 küünt küüslauku
  • 1spl olliviõli
  • 6 viilu juustu
  • 50 ml punast veini
  • maitsestamiseks sool, pipar, basiilik, oregano

Kõigepealt pese hoolikalt nii läätsed kui ka oad. Kaunviljadest võib tekkida puhitustunne, kui sa ei ole harjunud neid tarbima. Seda aitab vähendada kaunviljade eelnev loputamine rohke veega ja võimalusel leotamine ning seejärel veelkord puhta veega üle pesemine. Pane läätsed ca 10 minutiks kuuma veega potti keema.

Seejärel haki sibul ja küüslauk, kalla rafineeritud oliivõli pannile ning lisa sibul ja küüslauk ning prae mõned minutid. Seejärel lisa punane vein, pehmeks keedetud läätsed ja oad. Sega segu läbi ning seejärel lisa tomatipasta ning sega kaste ühtlaseks.

Lao esimene kiht (3tk) lasanje plaadid küpsetusvormi põhja (kui soovid määri eelnevalt küpsetusvorm võiga), lisa 1/3 kastmest, võrdselt plaatidele, seejärel lisa teine kiht (3tk) lasanje plaate ning lisa plaatidele taas 1/3 kastmest ning korda sama kolmanda kihiga. Kõige peale lisa 6 viilu juustu ja pista ca 30 minutiks ahju 200C juurde.

Tee toidu kõrvale ka värske salat ning sul ongi imeline õhtuöök valmis nautimiseks.🙂

Kuna me väga armastame süüa, siis me jagasime kogu selle lasanje neljaks ning siis oli ühe tüki kaloraaž 549kcal, millest 75g on süsivesikud, 9g on rasvad ja valgud 30g.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga