fbpx
Blogi

We rise by lifting others – Kadi Köster-Hansumäe

Väljendit “We rise by lifting others” olen kuulnud Erriti suust mitmeid ja mitmeid kordi. Alati sellega nõustudes ja arusaades, mida ta mõtleb, kuid seda kõike ainult mõistuse tasandil. Eile sain sellest aru südame tasandil…

Ma olen südamest tänulik Erritile, et aastatega on ta õpetanud mind kui üliratsionaalset, kõike planeerivat ja peas kinni olevat inimest suunanud elama oma südame ja tunde järgi.

Ja siit tuleb Kadi poolt, kes oskab suurepäraselt panna TUNDE sõnadesse lugu…

Täna hommikul joogatundi alustades palus Treener Laura Siimenson meil kõigil mõelda ühele südamesoovile, mida kogu järgneva tunni vältel enda hinges kanda, millele endas jõudu anda. Sulgesin silmad ja juba sel samal hetkel kuulsin iseendale ütlevat: “Minus on kõik võimalik, ma olen võimalik. Pole midagi, mida ma ei suuda.” Jah, ma soovisin eneseusku …

Kõigi hingetõmmete vahepeal ma kordasin endale seda soovi nagu mantrat. Ma lasin sellel oma kehas voolata, et see siseneks igasse minu meeleheites keharakku. Ma tahtsin, et see usk hõlmaks iga millimeetri minu kehas, sees ja väljas. Iga sirutus, iga asend toetus sellele tugevale soovile. Mu keha pole varem nii leplikult voolanud … ma polnud seni veel kordagi nii kindlalt asendeid hoidnud nagu täna. Jah, üksikutel hetkedel ma endiselt veidi komistasin. Aga see kindlus proovida uuesti, mitte heituda … see oli uus. Ma uskusin, et ma saan hakkama.


Hiljem, pärast joogaseansi lõppu, tuli Laura minu juurde ja poetas (ise elevusest särades) mu kätte kingituse. Hella kallistusega teatas ta, “Kadi, mul lihtsalt tuli TUNNE.” Kodus üllatust avades, pühendusest pisarateni liigutatud, avasin (kaua igatsetud) raamatu juhuslikust kohast … 📖

Foto: Kadi Köster-Hansumäe


“Kui ma ei lähe sissepoole, jään ma väljapoole.”
“Sa oled terve elu olnud väljaspool. Aga sa ei pea olema, pole kunagi pidanud.
Ei ole midagi, mida sa ei suudaks olla, ei ole midagi, mida sa ei suudaks teha. Ei ole midagi, millest sa peaksid ilma olema.”
Minu südamesoov kajas mulle ka selle raamatu kaante vahelt vastu.


Tänulikkust, mida ma endas tänu (!) Laurale kannan ja tema ees tunnen, ei saa sõnadega väljendada. See on imeliselt tugev ja sügav tunne, millele annan voli endas ja endast väljapoole voolata. Sest kui oleme tänulikud ja sellest ka väliselt särame, ei valgusta me me mitte ainult iseennast, vaid kõiki ja kõike meid ümbritsevat. Tänulikkus voolab käsikäes armastusega. Ja see on tõeline elusamus … elus olemise, kohal olemise tunne. Ka need pisarad, millel voolata luban, on osa sellest tänulikkuse ja armastuse väljendusest.
Kogu tähendusrikkus ja tundeküllus, mida oma ellu lubame, ongi meie tegelik rikkus. Nagu ka aeg, milles valime kohal olla. Need on väärtused, mis ei kahane üheski kriisis. Vastupidi, mida vähem neid hindame, seda kallimaks nad muutuvad …


💕Kallis Laura, ARMASTAN, et oled. TÄNAN sind, et oled.🙏✨

Foto: Kadi Köster-Hansumäe

Ja uskuge mind, ma olen südamest tänulik, et Kadi on lubanud mul oma muutusi nii nii lähedalt näha, vaadelda ja kaasaelada. Need muutused on olnud nii füüsilised (jah, Kadi on leidnud enda jaoks ka jõusaali) kui ka vaimsed piiride ületamised.

Ja kuna minu enda sügavam WHY on “to influence people to overcome their physical and mental limits, so that they can live more fulfilling life.” Siis päris esmakordselt seda kirjutades saan ma ise aru, et ma päriselt olen suutnud Kadit mõjutada elama veel täisväärtuslikmalt. Ja me oleme alles teekonna alguses…

Ja siinkohal ei taha ma teile öelda, et vaadake kui tublima ma olen. Kohe kindlasti mitte, vaid, et elades oma ELU oma sügava MIKS järgi elu kannab…
Ma südamest soovin, et kõigil oleks julgust see MIKS üles leida, sest ma tõesti ei tea, mis oleks siin elus olulisem ja väärtuslikum kui SINA ISE. Siinkohal on oluline märkida, et selle MIKSi leidmine ise ja üksinda võib osutuda üpris keerukaks ja mind selle sügava MIKS leidmisel aitas väga palju taaskord Errit. Kes inspireerib ja suunab sind vaatama sügavamale enda sisse, läbi mille õpid sa iseennast ikka täitsa hoopis levelil tundma. Niiet soovitan soojalt vaadata tema kodulehele 👉 https://positively-inspiring.com/

Ja Kadi tõeliselt imeliste kirjutiste ja piltidega saad nii mõtteid kui inspiratsiooni koguda 💕

Inspireerugem üksteisest!
Laura

Jätke vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga